Events

Meer dan Goud

Next event
Winning first or Care first?
01/06/2023

Voor ouders van een kind met  sporttalent, maar ook leidinggevenden en coaches die werkzaam zijn in een competitieve omgeving

Winning first or Care first?

Donderdag 1 juni 2023 - Merchtem

Ontdek waarom (zelf)liefde de brandstof voor succes is en hoe liefde en winnen elkaar kunnen versterken.

Claim je plek op het podium

Donderdag 3 juli 2023 - Merchtem

Vele ouders stappen in de valkuil dat de sportprestaties van hun kind ook hun purpose wordt. De wereld van hun kind vloeit samen met hun wereld. Hierdoor kan net het vertrouwen dat jij zo graag aan je kind wil geven ondermijnt worden.

Verbindingsdag voor ouders van een kind met sporttalent

Donderdag 14 september 2023 - Merchtem

Op deze dag gaan we op zoek naar verdieping in onszelf en willen we verder groeien. We doen dit samen met gelijkgestemde ouders en onder het genot van een heerlijke lunch.

Benieuwd naar
jouw verhaal
in relatie
tot geluk,
winnen
en succes?

Ontdek het op de prachtige locatie met heerlijke lunch en versnaperingen op Langeveldemolen in Merchtem

Veel mensen uit het Westen streven naar 'vervulling' op een puur materieel niveau, waarbij medailles, winst, imago en succes vaak ten koste gaan van waarden en normen. We zijn bereid om hiervoor een hoge prijs te betalen en zelfs onze tegenstanders het grootste onheil toe te wensen om zo zelf te kunnen scoren. Je ego (de gedachten over jezelf die je een identiteit geven) wil zich onderscheiden tov ander en wil er tegelijkertijd bijhoren. Hierdoor kan er een onderliggende angst ontstaan om uit de boot te vallen of niet gezien te worden. Die angst projecteer je onbewust op je kind waardoor ook je kind kampt met angst en onzekerheid. Competitie wordt een bevestiging voor je zelfbeeld of kan een bron voor zelfafwijzing zijn. Hierdoor wordt sport een strijd i.p.v. een spel, gevoed door onderliggende angst. Wat ten koste gaat van flow, plezier en goede prestaties.

Je kind is onzeker, twijfelt aan zichzelf, verliest zich in zijn/haar emoties en presteert hierdoor onder zijn/haar niveau. Dat maakt jou als ouder ook onzeker. Je komt in een vicieuze cirkel terecht wat ten koste gaat van de relatie met je kind.

Maar het kan anders! De werkelijkheid is veel zachter. Als je dat ontdekt wordt alles veel lichter en leuker en komt je kind zijn volste potentieel tot bloei.

"Marleen heeft overtuigingskracht en is een geweldige inspirator. Zij leerde mij genieten van kleine dingen en van elkaar. Ik zie dankzij haar de rijkdom van mijn eigen kwetsbaarheid"

Veronique Moerenhout

"Marleen weet mensen te raken. Zij is ongelofelijk sterk en tegelijkertijd een gevoelsmens met zoveel levenservaring. Bij Marleen voel ik mij begrepen en geholpen."

Sarah Gri