Workshop
Meer dan Goud

Hoe houd je koers en blijf je trouw aan jezelf in een wereld van presteren en competitie, zodat jij vanuit je ware zelf de ondersteunende gids kan zijn die je kind zo hard nodig heeft.

Volgende workshop

  • Donderdag 28 september 2023
  • 10:00 - 16:00
  • Merchtem (locatie wordt later doorgestuurd via mail)
  • Broodjeslunch, versnaperingen en drank ingegrepen
  • Maximum 8 ouders

Ik deel mijn waardevolste inzichten, lessen en kennis waarmee je kind meer geluk en minder druk ervaart. Voortaan geniet jouw kind van competitie en uitdaging.

Ontwerp zonder titel (4)

Van druk naar geluk

Je wil je kind alle kansen geven en steunen om zijn of haar dromen waar te maken. Maar veel kinderen met sporttalent lijden onder de competitie en prestatiedruk. Hierdoor verkrampen ze en komt hun talent niet tot volle bloei, waardoor ze onder hun niveau presteren.

Dat maakt jou als ouder onzeker en brengt je aan het twijfelen. Want jij wil natuurlijk je kind het vertrouwen geven dat het zo hard verdient. Zodat het:

Veerkrachtig en zelfredzaam is

Zijn eigen ja’s en nee’s kan bepalen

Eigen keuzes kan maken

Kan omgaan met moeilijke situaties en tegenslagen

Durft experimenteren

Niet panikeert als het fouten maakt

Zijn emoties onder controle houdt zodat het focus kan houden

Geluk en voldoening ervaart

Voor ouders van kinderen met sporttalent

Wanneer je kind druk en stress ervaart, brengt het jou als ouder ook uit balans. Je voelt je machteloos, gaat piekeren en slaapt slecht. De relatie tussen jou en je kind is gespannen. Het kost je steeds meer energie en je vraagt je af of het nog wel allemaal de moeite waard is. Kan je kind het wel? Wil je kind het wel? Wat heeft je kind nodig om helemaal zichzelf te kunnen en te durven zijn? Wat kan jij nog meer doen als ouder om je kind het vertrouwen te geven dat het zo hard nodig heeft? Je doet zo hard je best. Je legt veel druk op jezelf en daar word je op een duur gek van! Omdat het niet het resultaat oplevert dat je voor ogen hebt met je kind. Maar lieve sportouder, de werkelijkheid is veel zachter dan je denkt.

Blijf niet langer rondjes draaien en neem de afslag naar een nieuwe route, waarin echte winnaars niets te verliezen hebben.

Je ontdekt...

Waarom je met minder verwachtingen meer resultaat boekt

Hoe je trouw blijft aan jezelf ondanks de druk van buitenaf

Waarom negatieve emoties ook een positieve functie hebben, als je ze begrijpt

Waarom zowel zachte als harde skills nodig zijn

Hoe je meer rust ervaart in situaties dat je voorheen moeilijk vond

Welke angsten, onzekerheden en blokkades in de weg staan om je kind 100% vertrouwen te geven

Waarom je beter focust op geluk dan op succes

Dit en meer komt uitgebreid aan bod op deze unieke 1-daagse workshop Meer dan Goud waarin je in één keer de sprong maakt van druk naar geluk.

Marleen Nelis auteur

Vanuit nabijheid en verbinding

Marleen staat bekend om haar ervaringsdeskundigheid als ex-topsporter en moeder van drie sporttalenten. Hierdoor ondersteunt zij ouders vanuit empathie, mededogen en compassie.

Naar de kern

Samen ontmantelen we je blokkades, angsten en onzekerheden door jouw emoties te onderzoeken. Totdat je je eigen beperkte denkkader en overtuigingen overstijgt en het niet langer nodig is deze te onderdrukken of te projecteren op je kind

Tot zichtbaar resultaat

Met bewezen handvatten en inzichten buig jij voortaan druk meteen om naar geluk. Je blijft trouw aan jezelf, vanuit jezelf. Dat straalt zich onmiddellijk uit in het vertrouwen en de veerkracht van je kind.

DSCF1103-2

Workshop op maat voor jouw sportorganisatie?

Wens je een workshop op maat? Neem contact op!

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Je moet de voorwaarden accepteren.

“Door de waardevolle inzichten die ik kreeg, is mijn mindset volledig veranderd. Ik voel mij nu veel rustiger en ontspannen.”

“Ik heb na het volgen van het traject meer vertrouwen dat alles goed komt. Ik heb leren houden van mijn kind om wie het is en niet om wat het presteert. Hierdoor valt er een grote ballast van mijn schouders en voelt mijn kind zich meer ontspannen en veilig. Ik ben nu veel minder bezig met wat anderen ervan denken.”

“Ik kan nu veel beter leven en genieten van het moment, ook als het eens minder goed gaat. Met als gevolg dat ik mij minder zorgen maak en minder stress ervaar.”

“Ik besef dat controle willen houden net het omgekeerde resultaat teweegbracht. Door los te laten ben ik nu steeds meer verrast over de veerkracht die mijn kind heeft en hoe hij zelf oplossingen bedenkt. Ik kan nu meer genieten van mijn kind en voel meer vertrouwen. Het traject was het mooiste cadeau dat ik mijzelf geschonken heb dit jaar.”

“Marleen heeft veel ervaring waardoor ze veel praktijkvoorbeelden geeft. Het samen meningen en ervaringen delen heeft mij vertrouwen gegeven. Ik voelde dat ik niet de enige was die mij soms onzeker voelde.”

“Ik heb veel gehad aan Marleen haar boek Meer dan goud. Het was net of ik mijn eigen verhaal las. Zij vertelt zoveel herkenbare dingen. Dat heeft mij tot nadenken gezet en mij bewuster  gemaakt. Ik probeer haar tips toe te passen en voel nu al resultaat.”

“Ik heb het coachingstraject met Marleen als erg leerzaam en plezierig ervaren." Het is heel fijn om met Marleen te sparren die bij alle zaken die met sport ouderschap komen kijken al een keer heeft meegemaakt. Door haar diverse aanpak van theorie, oefeningen en eigen ervaringen kreeg ik altijd tijdens een sessie een nieuw inzicht.

“Marleen kan haar heel goed inleven door haar eigen ervaringen als sporter en ouder. Ik voelde mij begrepen en gesteund.”

Wanneer je het gevoel hebt met je rug tegen de muur te staan... het kan zo niet verder, er moet iets veranderen… En dan ontdek je ‘Meer dan goud’. Investeren in jezelf en je gezin.. zo waardevol en noodzakelijk! Dankbaar kijk ik terug op een niet altijd even makkelijk, maar zeer leerrijk traject.”

“Ik kan nu beter leven in het moment waardoor ik minder zorgen, onrust en stress voel.”

 “het samen delen van ervaringen met Marleen bracht mij tot veel inzichten waardoor ik nu een betere band heb met mijn zoon.”

Meer dan Goud

Marleen Nelis

info@marleennelis.be
+32 477 72 79 91

BE0720303786