Meer dan Goud

Ik schreef een biografie waarin ik vertel hoe ik als moeder van drie sporttalenten jarenlang in een tweestrijd leefde tussen enerzijds het welbevinden en het geluk van mijn kinderen en anderzijds de druk om goed te presteren.

Dit boek helpt jou de ondersteunende ouder te zijn dat jouw kind nodig heeft om te groeien tot de beste versie van zichzelf.

Een authentiek en eerlijk verhaal

"Het boek Meer dan Goud is heel oprecht en authentiek geschreven. Ik werd helemaal meegenomen in het verhaal. Marleen vertelt open over haar ervaringen. Ik heb bewondering  dat zij haar eigen kwetsbaarheid op deze manier wil delen. Zij begrijpt als geen ander de worstelingen die je als ouder meemaakt."

Elfriede

Boek Meer dan Goud

Wat je kunt leren in het boek

Hoe je veerkracht en zelfredzaamheid opbouwt

Hoe je jouw zelfvertrouwen vergroot

Hoe je trouw blijft aan jezelf en minder bezig bent met de mening van anderen

Waarom negatieve emoties ook waardevol zijn

Hoe je flexibel bent in moeilijke situaties

Hoe je focust op wat echt belangrijk is en geen energie verliest

Hoe je je eigen ja's en nee's kan ontdekken en je grenzen aangeven

Durven experimenteren en fouten maken

Vragen om hulp wanneer dat nodig is

Op een zachte en milde manier met jezelf omgaan in plaats van hard en streng te zijn

Handelen vanuit positieve energie

Een aanrader voor elke sportouder

"Meer dan Goud is een ongelofelijke steun geweest. Ik voelde meteen dat Marleen de juiste persoon was die mij kon helpen. Ik heb mij ingeschreven voor het traject 'Word de grootste inspirator van je sportend kind' en voel mij nu veel meer op mijn gemak tussen de andere ouders."

Ellen

De wijsheid van het boek Meer dan Goud

Het verlangen om gezien en gewaardeerd te worden door goed te presteren is groot.

Je bent als ouder bang dat je kind niet aan de verwachtingen voldoet die van hem/haar verwacht wordt waardoor het niet de kansen krijgt die het verdient.

Je doet zoveel mogelijk je best om je kind het vertrouwen te geven dat het nodig heeft in de hoop een goede ouder te zijn en zelf ook gelukkig te zijn.

De hoge predatiedruk en verwachtingen leggen veel druk op de schouders van je kind en van jou. Hierdoor verdwijnt de onbevangen speelsheid waarmee het allemaal begon en durft en kan je kind zichzelf niet meer zijn.

Het is bang om fouten te maken, neemt verkeerde beslissingen, beleeft geen plezier, verkrampt op momenten het kansen krijgt en presteert onder zijn/haar niveau. Dit maakt jou als ouder heel onzeker.

Je piekert, slaapt slecht, vraagt je af of je het wel goed aanpakt en of je niet te veel druk op je kind zet. Je blijft positief en wil je kind voor 100% steunen ondanks dat je soms teleurgesteld bent in zijn/haar gedrag. Dat weegt op jou.

Dit boek begeleidt je van een angst mindset naar een groei mindset. Het helpt je om de ouder te zijn dat je kind zo hard nodig heeft en waarop het blindelings kan vertrouwen in de onzekere wereld van competitie en presteren

Waarom jij dit boek wilt lezen

Je wilt investeren in je persoonlijke groei om je kind beter te kunnen ondersteunen,

Je kiest ervoor om controle los te laten en minder te piekeren,

Je bent niet alleen de meest liefdevolle ouder voor je kind, maar ook voor jezelf,

Je legt geen druk op je kind door onrealistisch hoge verwachtingen te hebben,

Je richt je op het proces in het hier en nu, in plaats van te veel bezig te zijn met de toekomst,

Je bent geduldig en volgt zowel je eigen tempo als dat van je kind,

Je hoeft niets te bewijzen aan anderen, zolang jij en je kind maar gelukkig zijn,

Je laat je inspireren door anderen van wie je kunt leren en groeien,

Je onderdrukt je emoties niet en durft je kwetsbaar op te stellen.

Marleen Nelis auteur

Dit boek heeft mij tot nadenken aangezet

"Ik heb veel gehad aan Marleen haar boek 'Meer dan Goud'. Het was net of ik mijn eigen verhaal las. Zij vertelt zoveel herkenbare dingen. Dat heeft mij tot nadenken gezet en mij bewuster  gemaakt. Ik probeer haar tips toe te passen en voel nu al resultaat.  Het traject was plezierig, inzichtelijk en inspirerend."

Andy

Vanuit nabijheid en verbinding

Marleen staat bekend om haar ervaringsdeskundigheid als ex-topsporter en moeder van drie sporttalenten. Hierdoor ondersteunt zij ouders vanuit empathie, mededogen en compassie. Vanuit haar opleiding psychologie en emotie coaching heeft zij de expertise om jou in alle omstandigheden trouw te laten blijven aan jezelf.

Naar de kern

Samen ontmantelen we je blokkades, angsten en onzekerheden door jouw emoties te onderzoeken. Totdat je je eigen beperkte denkkader en overtuigingen overstijgt en het niet langer nodig is deze te onderdrukken of te projecteren op je kind

Tot zichtbaar resultaat

Met bewezen handvatten en inzichten buig jij voortaan druk meteen om naar geluk. Je blijft trouw aan jezelf, vanuit jezelf. Dat straalt zich onmiddellijk uit in het vertrouwen en de veerkracht van je kind.